"Verkeerssituatie bij school Scharnegoutum onveilig"

19 feb 2019 - 22:23

Er moeten snel extra parkeerplaatsen komen bij de school in Scharnegoutum. Dat vindt Plaatselijk Belang. Er zijn nu veel te weinig plekken, waardoor ouders op de stoep, de weg en zelfs bij buurtbewoners op de oprit parkeren. Dat zorgt voor veel ophef. Plaatselijk Belang Scharnegoutum is bang dat het uit de hand loopt.

"Er zouden minstens twaalf extra parkeerplaatsen moeten komen", zegt Jan Luimstra van Plaatselijk Belang. "Maar eigenlijk willen we nog meer." Plaatselijk Belang is in gesprek met de gemeente over uitbreiding van het aantal plekken. Dat is echter duur en dus staat de gemeente niet te springen bij het idee, vertelt Luimstra.

Als het aan Plaatselijk Belang ligt, zouden de parkeerplaatsen op de grasstroken naast en tegenover de school komen. Veel ruimte is er niet, maar er zouden achttien parkeerplaatsen kunnen worden gecreëerd. Dat is volgens Luimstra nog te weinig, maar meer past gewoon niet.

De auto op de stoep parkeren zou bij de school verboden moeten worden. Daarnaast wil Plaatselijk Belang met de gemeente om tafel om de verkeerssituatie in de straten om de school heen te bespreken. Het is daar te druk, omdat er te veel auto's een van die wegen gebruiken om het dorp uit te komen.

(advertinsje)
(advertinsje)