Zienn bouwt 'tiny houses' in tuin daklozenpension Drachten

18 feb 2019 - 16:13

Zienn realiseert vijf 'tiny houses' in Drachten. De huizen van 25 vierkante meter groot worden geplaatst in de achtertuin van Sociaal Pension Drachten aan de Stationsweg. De huizen zijn een goed alternatief voor daklozen die steun nodig hebben, maar die niet onder de 'Beschermd Wonen'-voorziening vallen.

Foto: Google Street View

De tiny houses zijn bedoeld voor daklozen in de gemeente Smallingerland. Mensen wonen daar zelfstandig en ze krijgen begeleiding aan huis. Ze wonen er maximaal een half jaar en maken dan de overstap naar zelfstandig wonen.

De bouw is al begonnen. De eerste bewoners worden in juni verwacht.

Agatha Klijnstra van Zienn

"Het gaat om daklozen die wel behoefte hebben aan begeleiding en een dak boven hun hoofd, maar die geen ingewikkelde diagnostiek hebben en die nu opgevangen kunnen worden in de eigen regio", vertelt Agatha Klijnstra van Zienn. "Mensen die bijvoorbeeld door een partner of familie op straat zijn gezet, maar waar geen plek voor is. Wij kunnen ze hulp bieden."

Daar is wel behoefte aan. "In het laatste jaar hebben we tien mensen in de crisisopvang en veertien in de nachtopvang gehad."

(Advertentie)
(Advertentie)