Olde Riekerink: "Voor de ploeg is dit waardeloos, er heerst een grafstemming"

16 feb 2019 - 23:49

Trainer Jan Olde Riekerink baalt na afloop van de wedstrijd tegen PSV. Heerenveen stond de hele wedstrijd op voorsprong, bij de rust stond het zelfs 2-0, maar in de laatste seconden van de wedstrijd kwam PSV op gelijke hoogte.

Foto: www.orange-pictures.nl

"Voor de ploeg is dit waardeloos," zegt Olde Riekerink. "Er heerst een grafstemming." Heerenveen heeft al sinds december niet meer gewonnen in het eigen Abe Lenstra stadion. En er is niet alleen sportieve malaise, ook bestuurlijk gaat het niet goed.

"Je staat waar je staat", zegt Olde Riekerink. "Daar willen we weg. Deze wedstrijd is een uitdaging. Als je dan tot de 93ste minuut voor staat, dan is dit hartstikke zuur. Vooral voor de jongens."

In de slotfase speelde PSV alles of niets. Olde Riekerink had niet verwacht dat PSV nog op gelijke hoogte zou komen. "Ik zag dit niet aankomen, ik had eerder het gevoel dat we er nog een doelpunt bij hadden kunnen prikken."

De trainer heeft wel genoten van de ploeg. "Die gasten spelen een geweldige wedstrijd. Het was een voetbalhappening. Als we kijken naar de ranglijst, dan denk ik, we moeten dit zo doortrekken."

"We hadden de overwinning verdiend"

Volgens doelpuntenmaker Michel Vlap had Heerenveen de winst verdiend. "Als je als team zo'n wedstrijd speelt, en het publiek doet geweldig, er heerst zo'n sfeer in het stadion, we strijden voor elke meter, we voetballen zo goed, dan verdien je gewoon de overwinning."

"Ik baal echt verschrikkelijk."

"Ik ben helemaal gek in mijn kop. Heb hier echt geen woorden voor", zegt Vlap.

Hij had niet gedacht dat PSV nog op gelijke hoogte zou komen. "We hebben de wedstrijd volledig op slot. We staan geweldig te verdedigen. We winnen veel duels achterin. Maar dan pompen ze de bal naar voren, en via de kluts gaat hij er in. Ja, dat is het geluk van de koploper."

Pierie is "niet tevreden"

Van tevoren zou hij getekend hebben voor een punt tegen koploper PSV, maar na afloop van de wedstrijd is Kik Pierie "niet tevreden". "Dat lijkt me logisch toch?"

Pierie trekt het zichzelf aan dat PSV in de laatste minuut nog op gelijke hoogte kwam. "Donyell Malen krijgt de bal, en ik geef hem net teveel ruimte. Ik stap verkeerd in, hij stapt er omheen, en hij scoort."

"Laat ik het zo zeggen, in deze fase zijn de drie punten heel belangrijk. Het zat erin, maar we hebben het niet bewerkstelligd. Daar baal ik het meeste van."

Trefwoorden: 
SC Heerenveen PSV
(advertinsje)