De man van het laatste doelpunt had na 'gezapige wedstrijd' een gelijkspel verwacht

16 feb 2019 - 20:53

De man die het beslissende doelpunt maakte had niet meer verwacht dat zijn ploeg de Friese derby nog zou winnen. Toen ONS Sneek diep in de blessuretijd op gelijke hoogte kwam, dacht Jens Jurn Streutker van de Harkemase Boys dat de wedstrijd beslist was. In de laatste seconden maakte hij toch de 2-1. De vreugde was groot.

Foto: www.orange-pictures.nl

De spanning zat vooral in de laatste minuut, bij de Friese derby. Met één doelpunt zag het er lang naar uit dat de Harkemase Boys de wedstrijd in de zak hadden. Diep in de blessuretijd kwam ONS Sneek op gelijke hoogte.

"Het was een gezapige wedstrijd. Ik dacht dat het in 1-1 zou eindigen", zegt Streutker. Maar in de absolute slotfase wist hij er 2-1 van te maken, nadat hij de bal voor de voeten kreeg.

"Ik wil hem volle bak nemen, en ik raak hem perfect. Dan zie je de supporters lang de zijlijn staan, en dan word je helemaal gek."

De Friese derby is niet zomaar een wedstrijd, zegt Streutker. "Dit zijn de wedstrijden waar je het voor doet. Het leeft hier, absoluut."

ONS Sneek geloofde er lang in

In de eerste helft was ONS de bovenliggende partij, ook al wist alleen Harkemase Boys te scoren. "We bleven er lang in geloven", zegt Curty Gonzales van ONS. "Het is heel zuur dat je het in de laatste seconden verliest."

"In de laaste minuten krijgen zij een penalty mee. Dan verwacht je niet meer dat hij valt. En dan valt hij tocht. Ja, dat is gewoon kut."

ONS was absoluut niet de mindere ploeg, zegt Gonzales. "Volgens mij is het nu al drie maanden zo, dan wij steeds de beter voetballende ploeg zijn. Maar als het laatste fluitsignaal gaat, en je hebt helemaal niets, dan koop je daar niets voor."

(advertinsje)