Harkemase Boys wint Friese derby na twee doelpunten in de blessuretijd

16 feb 2019 - 17:00

Diep in de blessuretijd van de Friese derby kwam ONS Sneek op gelijke hoogte met Harkemase Boys, maar doordat Jens Jurn Streutker in de laatste seconden nog een doelpunt maakte, won Harkemase Boys thuis met 2-1 van ONS.

In de eerste helft kwam Harkemase Boys na 19 minuten op voorsprong, door een doelpunt van aanvoerder Henny Bouius. Die schoot van grote afstand de bal in de kruising. Tot de 93ste minuut bleef dat het enige doelpunt van de wedstrijd.

Het was bepaald geen sprankelende strijd, die vanwege de spanning de annalen in zou gaan. Tot diep in de blessuretijd, toen ONS een penalty kreeg. Yume Ramos scoorde op deze manier de gelijkmaker voor ONS. Sneek kreeg vleugels. Maar Harkemase Boys profiteerde. Verdediger Jens Jurn Streutker van Harkemase Boys maakte er in de laatste seconden van de wedstrijd nog 2-1 van.

Geert van Tuinen doet live verslag van de slotfase van de wedstrijd

Streutker scoorde uit een dood spelmoment. Bouius gooide de bal in als ware het een hoekschop. ONS kon de bal niet goed wegwerken, en met de rechtervoet schoot Streutker de bal achter keeper Barry Ditewig van ONS. Sneek was verslagen.

Harkemase Boys - ONS Sneek is de 'Wedstrijd van de Week' bij Omrop Fryslân. Iedere week staat onder die naam een bijzondere sportwedstrijd centraal op radio, televisie en online.

(advertinsje)