Cambuurtrainer René Hake: "Ik sta hier met een heel slecht gevoel"

16 feb 2019 - 10:49

Na de afgang tegen Jong AZ en het gelijkspel tegen NEC van vorige week wilde Cambuur graag weer eens drie punten halen. Op bezoek bij Roda JC is dat echter opnieuw niet gelukt. Door een vroege tegengoal verloren de Leeuwarders met 1-0.

Trainer René Hake was na afloop niet tevreden: "Ik sta hier met een heel slecht gevoel. Als je zo begint en zo makkelijk de eerste goal weggeeft, dan loop je daar de hele wedstrijd achteraan te voetballen. Dat is frustrerend."

Cambuur had lang last van de openingsgoal: "Tussen de afwisseling tussen wel en niet goed druk erop zetten zat een te groot verschil tussen. Elk moment dat wij geen goed druk op ze kregen konden zij makkelijk van kant naar kant spelen en werden zij gevaarlijk", zegt Hake.

Aanval is 'schrijnend'

"Gedurende de eerste helft hebben we het anders neergezet op het middenveld, dat heeft goed vervolg gehad na de rust, dan spelen we een redelijke wedstrijd. Tot 25 meter van de goal en tot de bal aan de zijkanten komen, daarna is het schrijnend," vertelt Hake. "Als je kijkt hoeveel voorzetten we hebben gegeven en waar ze terecht komen, die komen op plekken terecht waar we geen goal kunnen maken. Dat is ondermaats."

Na vier minuten ging het al mis. "Ik weet niet wat er precies verkeerd ging, maar het waren meerdere slechte ballen achter elkaar", zegt middenvelder Robbert Schilder.

De bal ging naar Kevin Jansen. Hij verloor hem en toen lag het aan de rechterkant helemaal open. "Als je centraal op het bal verspeelt, ligt het inderdaad open. Dan loop je de hele wedstrijd achter dat moment aan."

"De rest van de wedstrijd hadden we niet veel te vrezen. Het werd alleen gevaarlijk als wij makkelijk de bal verloren en het lag open. Maar wij hadden het grootste deel van de wedstrijd de bal. Het lukte ons alleen niet om het voorin te creëren."

Niet veel kansen

Het leek een wedstrijd met niet veel kansen. "We kwamen er niet echt doorheen. Dat is frustrerend. Maar zolang het 1-0 blijft en je redelijk veel de bal hebt en veel op hun helft kunt komen, weet je ook dat 'ie maar één of twee keer goed hoeft te vallen. Dan ga je alweer met een heel ander gevoel naar huis."

Trefwoorden: 
SC Cambuur voetbal Roda JC
(advertinsje)