Historische personages komen tot leven in Museum Heerenveen

15 feb 2019 - 22:52

Marijke Muoi, Ferdinand Domela Nieuwenhuis en Abe Lenstra, ze waren vrijdagavond allemaal aanwezig in Museum Heerenveen. Het museum had een thema-avond: Night At The Museum. Kinderen die hun ouders of grootouders mee hadden genomen mochten gratis het museum in, op zoek naar levende museumstukken.

Foto: omrop fryslan

Het idee voor Night At The Museum kwam van tweedejaars Leisure-student Nina Hogeveen. Ze loopt stage bij Museum Heerenveen en mocht een evenement bedenken. Op het internet zag ze een reclame voor Night At The Museum en toen wist se dat ze dat zelf ook wilde organiseren.

Het was voor haar veel werk op tien personages te bedenken en vrijwilligers te vinden die die personages wel wilden spelen. En bovendien moest zij de goede kleding vinden.

De pruik van Abe Lenstra

Vooral de pruik van Abe Lenstra was een heel karwei. Een kledingverhuurbedrijf in Rotterdam had er wel een, maar dat zou meer dan 100 euro kosten om in Heerenveen te krijgen. Uiteindelijk bracht een carnavalspruik van de Action de oplossing. Een beetje bijknippen en de kuif was net die van de oud-voetballer.

Verslaggever Lennie Bronsveld was bij Night At The Museum

Foto: omrop fryslan

Night At The Museum is voor Museum Heerenveen de aftrap van de actie 'Help Pake En Beppe De Fakânsje Troch'. Die start zondag 16 februari. Als kinderen hun grootouders meenemen, mogen ze gratis het museum in.

Night At The Museum is een Amerikaanse film uit 2006, met acteurs als Ben Stiller en Robin Williams. De films zijn gebaseerd op een kinderboek uit 1993. In de film solliciteert Ben Stiller voor de baan van bewaker bij het National History Museum. Op zijn eerste nacht komt hij erachter dat door een vloek iedere nacht de museumstukken tot leven komen.

(advertinsje)