Cambuur verliest op bezoek bij Roda JC

Na de afgang tegen Jong AZ en het gelijkspel tegen NEC van vorige week wilde Cambuur graag weer eens drie punten halen. Op bezoek bij Roda JC is dat echter opnieuw niet gelukt. Door een vroege tegengoal verloren de Leeuwarders met 1-0.
© Orange Pictures
Al bij de eerste aanval van Roda was het raak. Na balverlies van de Leeuwarders kwam de thuisploeg er snel uit en was het Livio Milts die de 1-0 op het scorebord zette. Daarna kregen beide clubs nog kansen maar mede door reddingen van Cambuur-doelman Mous werd er voor rust niet meer gescoord.

Enorme kans

Meteen na rust kreeg Cambuur een enorme kans, toen Van Wermerskerken doorbrak. De rechtsback schoot de bal echter tegen de vuisten van Roda-keeper Novakovic.
Ook daarna was Cambuur een aantal keren gevaarlijk, maar dat leverde de Leeuwarders ook geen doelpunten op. Tien minuten voor tijd voorkwam doelman Mous nog de 2-0, het daaropvolgende slotoffensief van Cambuur leverde niks meer op.
Roda JC - Cambuur 1-0 (1-0) 4. Livio Milts 1-0,
Opstelling Cambuur: Mous, Sai, Steenvoorden, Schilder, Sambissa, Jansen, Ciganiks (74. Bangura), Maulun (83. Mbende), Conraad, Hendriks, Jones (58. Jones).