Topcijfers voor Omrop Fryslân met recordaantal reacties

15 feb 2019 - 16:03

De Wereld Radio Dag en de terugblik op de sneeuwwinter van '79 hebben deze week gezorgd voor een stormvloed aan reacties bij Omrop Fryslân. Eerder deze week werd al massaal gereageerd op de livestream waarin Piet Paulusma werd gefeliciteerd met zijn 25-jarig jubileum. In totaal kwamen er bijna duizend reactie binnen over Wereld Radio Dag en de sneeuwwinter van '79.

Foto: Omrop Fryslân

Op Wereld radiodag werd goed duidelijk dat radio er nog steeds toe doet als medium. Luisteraars lieten via persoonlijke verhalen weten waarom zij Omrop Fryslân waarderen.

Zo zegt Steven Alkema (26) uit Harlingen: "Ik hoef niet te weten wat er in Zeeland gebeurt. Dat interesseert mij niet zo. En de landelijke zenders pakken het gemiddelde weer van Nederland; de Omrop concentreert zich op het weer van hier. Op deze wijze blijf ik goed op de hoogte."

Geen dag zonder

Via de app en sms kwamen flink wat berichten binnen. Gerry liet weten dat zij geen dag zonder kan: "Zelf als ik bij mijn dochter in Utrecht ben, kijk en luister ik naar de Omrop. Dank voor de prachtige, interessante, informatieve en gezellige programma's."

Willem liet weten dat radio zijn grote vriend is: "Omrop Fryslân staat op een! Ik kan geen dag zonder en de Omrop groeit ook met de tijd mee. Daar proosten we op!"

Foto: Omrop Fryslân, Henry Drost

Op donderdag 14 februari was het 40 jaar geleden dat de beroemde sneeuwwinter plaatsvond. Op Omrop Fryslân was daar de hele dag aandacht voor. In totaal kwamen bijna duizend reacties binnen op de redactie.

Zo liet Hennie weten: "Ik lag tijdens de sneeuwwinter in het ziekenhuis Triotel. Wij hadden de hele dag Omrop Fryslân op de radio. Door alle hectiek kregen wij geen beddengoed meer en was de melk alleen nog maar voor de kraamvrouwen. Al het bezoek kwam op de slee naar het ziekenhuis."

(Advertentie)
(Advertentie)