Riemer over plan: supporters weer bij de club betrekken

15 feb 2019 - 14:27

Riemer van der Velde en Foppe de Haan maken zich grote zorgen over SC Heerenveen en hebben aangegeven dat ze graag iets willen betekenen voor de club.

Foto: www.orange-pictures.nl

De beide clubiconen hebben met Gertjan Verbeek en met de oud-bestuursleden Yme Kuiper, Henk Hoekstra en Tjisse Wallendal besproken hoe ze de club er weer bovenop kunnen helpen. Dat plan moet er komen in samenwerking met het stichtingsbestuur, de raad van commissarissen en iedereen die daarover wil meedenken.

Dan gaat het om medewerkers van de club, maar ook sponsoren en supporters. Belangrijke voorwaarde van 'Team Riemer' is wel dat er eerst een plan op tafel moet liggen en dat daarna de betreffende functies worden ingevuld.

Moet een algemeen directeur nog wel een stevig salaris verdienen?

Oud-voorzitter Riemer van der Velde

Het is de bedoeling dat er vier 'denktanken' worden samengesteld, met elk een eigen onderwerp: financiën, voetbal, stadion en commercie. "Dan moet je denken aan vragen als: hoe krijgen we het stadion weer vol, wat is het DNA van de club en hoe zorgen wij ervoor dat de supporters zich weer verbonden voelen met de club", zegt Riemer van der Velde.

"Bovendien kunnen wij ons afvragen of een algemeen directeur van SC Heerenveen nog wel een stevig salaris moet verdienen. Misschien moeten wij in deze situatie kijken naar vrijwilligers die dat willen doen voor een veel kleinere bijdrage?"

Gertjan Verbeek

Gertjan Verbeek is dat met Van der Velde eens. "Het feit dat het sportief zo slecht gaat met SC Heerenveen heeft te maken met jarenlang wanbeleid. De herkenbaarheid en de warmte bij de club is totaal verdwenen."

"Luuc Eisenga zegt dat hij door de voordeur afscheid kan nemen, dat hij de club beter achterlaat dan toen hij kwam", zegt Verbeek. "Maar het operationeel verlies is onder hem gegroeid naar zes miljoen euro per jaar."

Geen reactie

Eind oktober heeft 'Team Riemer' het stichtingsbestuur van SC Heerenveen voor het eerst op de hoogte gebracht van de plannen. Nadat er daarna diverse gesprekken zijn geweest met alle betrokkenen, heeft Van der Velde niet de overtuiging dat ze op dezelfde lijn zitten. "Ze hebben drie maanden de kans gekregen, maar er is niets gebeurd. Daarom staat het nu eerst on hold."

Cees Roozemond

Cees Roozemond is 1 februari begonnen als 'gedelegeerd bestuurder' en is de vervanger van algemeen directeur Luuc Eisenga. Roozemond staat open voor de plannen van de clubiconen, maar stelt wel voorwaarden.

Zo zei Cees Roozemond eerder in voetbalweekblad Voetbal International: "Hoe implementeren we die kennis in de organisatie in een adviserende rol? In een rol dat er ook acceptatie is als we het net even anders doen, want er bestaat een belangrijk verschil tussen een advies en een dwingend advies."

Gertjan Verbeek zit vrijdag bij Arjen de Boer aan tafel on Fryslân Hjoed om te praten over het plan. Dat is om 17.00 uur te zien op Omrop Fryslân televisie, www.omropfryslan.nl en de Omrop-app.

(advertinsje)