Gemeente schikt met ontwikkelaar over Drachtstervaart

13 feb 2019 - 11:59

De gemeente Smallingerland heeft een schikking getroffen met Wind Groep en dochteronderneming Vastgoed Noord over het Drachtstervaartproject. Beide partijen hebben een vaststellingsovereenkomst getekend. Daarmee wordt afgezien van verdere juridische procedures, zo maakte de gemeente dinsdag bekend.

Drachtsterfeart - Foto: Omrop Fryslân, Alle Faber

Wind Groep heeft inmiddels een bedrag van 150.000 euro naar Smallingerland overgemaakt. De gemeente zegt dat de som niet in verhouding staat tot de oorspronkelijke vordering, maar dat er door de schikking toch nog een deel van het bedrag op de rekening binnenkomt.

Negen miljoen euro

In 2001 werd begonnen met het project, waarbij een woonwijk gebouwd ging worden langs de Drachtstervaart die nog gedeeltelijk moest worden uitgegraven. Dat werk zou Vastgoed Noord doen. In 2009 schoot de gemeente negen miljoen euro voor om de graafwerkzaamheden af te maken. Moederbedrijf Wind Groep zou dit bedrag terugbetalen.

In 2015 werd het contract tussen de gemeente en Wind Groep ontbonden. Laatstgenoemde zou de afspraken niet zijn nagekomen. Van de vordering, die nog voor twee miljoen euro in de boeken staat, ziet de gemeente na de vaststellingsovereenkomst 150.000 euro terug.

(Advertentie)
(Advertentie)