Wedstriid fan de Wike: Friese derby tussen Harkemase Boys en ONS Sneek

11 feb 2019 - 19:35

Harkemase Boys en ONS Sneek zijn de twee hoogst spelende Friese amateurclubs. Aanstaande zaterdag nemen ze het op Sportpark De Bosk in De Harkema tegen elkaar op en dus is dat de 'Wedstriid fan de Wike'.

ONS Sneek zal revanche willen nemen voor de eerste Friese derby van dit seizoen, die Harkemase Boys aan het begin van dit seizoen met 2-1 won. "Bovendien kan ONS de punten op dit moment beter gebruiken dan Harkemase Boys. De Harkiten staan in de subtop en spelen eigenlijk nergens meer voor. Of het moet een periode zijn", vertelt sportverslaggever Andor Faber. "Dat ligt anders bij ONS. Door de overwinning van afgelopen weekend hebben ze wat meer lucht, maar ze moeten nog steeds met een schuin oog naar onderen kijken."

De wedstrijd start zaterdagmiddag om 14.30 uur en is live te volgen bij Omrop Fryslân Radio. Ook is er zaterdag een samenvatting te zien van de wedstrijd.

De derby vorig seizoen: Jesse Renken en Curty Gonzales - Foto: www.orange-pictures.nl

In de 'Wedstriid fan de wike' staat elke week op Omrop Fryslân radio, televisie en online een bijzondere sportwedstrijd centraal. Van korfbal tot amateurvoetbal en van betaald voetbal tot shorttrack: alles komt voorbij. Er wordt in de aanloop extra aandacht besteed aan de wedstrijd, die verkozen is tot 'Wedstriid fan de wike'. De uiteindelijke grande finale, de wedstrijd zelf, is online te volgen op Omropfryslan.nl en in de Omrop-app. Soms live en anders als samenvatting terug te zien.

Foto: Omrop Fryslân
(advertinsje)