Gea Wielinga is de nieuwe voorzitter van Hûs en Hiem

11 feb 2019 - 16:44

Gea Wielinga is de nieuwe voorzitter van Hûs en Hiem. Ze is wethouder in Súdwest-Fryslân. Als voorzitter van Hûs en Hiem is ze de opvolger van Henk Deinum. Hij was zo'n drie jaar voorzitter. Hûs en Hiem is een adviesorganisatie van de Friese gemeenten op het gebied van ruimtelijke omgeving.

Foto: Súdwest-Fryslân

Wielinga, van het CDA, woont in Sneek en werd in 2011 wethouder in haar gemeente. Sinds die tijd is ze ook al actief in het algemeen bestuur van Hûs en Hiem.

In Hûs en Hiem werken zeventien van de achttien Friese gemeenten samen. De adviescommissie geeft advies over de ruimtelijke kwaliteit, welstand en monumentenzorg.

Andere bestuursleden

Naast Wielinga bestaat het dagelijks bestuur uit de wethouders Jan Dijkstra (Waadhoeke), Hanneke Zonderland (Weststellingwerf) en Jouke Spoelstra (Achtkarspelen). Later dit jaar komt Hein de Haan, de nieuwe wethouder van de gemeente Leeuwarden, erbij.

Loes Oudenaarde en Kees Kat zijn adviserend lid uit de kring Fryslân van de Bond van Nederlandse Architecten. Secretaris van het bestuur is Marc A. Visser.

Trefwoorden: 
CDA Gea Wielinga Hûs en Hiem
(Advertentie)
(Advertentie)