Meester Jeroen over De Luizenmoeder: "Het ging er wel weer lekker aan toe"

11 feb 2019 - 16:23

Bijna vier miljoen mensen zaten zondagavond weer voor de televisie om het nieuwe seizoen van De Luizenmoeder te kijken. Daarmee was het een van de best bekeken programma's van de zondagavond. Een van de vaste kijkers is Jeroen de Vries van basisschool De Súdwester uit Sneek. "Het ging er wel weer lekker aan toe."

Foto: NPO3

De Luizenmoeder is een serie over basisschool De Klimop. Veel situaties zijn zeer herkenbaar voor ouders die hun kinderen nog op de basisschool hebben. In het radioprogramma De middei fan Fryslân belde Femke de Walle met meester De Vries die De Luizenmoeder voor Omrop Fryslân volgt. "Ik was wat laat op school, maar in de pauze hadden de collega's het er wel over. De reacties waren wisselend."

Dat de reacties wisselend waren, kwam volgens De Vries door de hoge verwachtingen. "Na de eerse serie vorig jaar verwacht men vanzelfsprekend veel van het nieuwe seizoen. Ik ook. Ik moet zeggen dat ze mijn verwachtingen niet helemaal waar gemaakt hebben."

"De Luizenmoeder is herkenbaar"

Wat De Luizenmoeder volgens De Vries zo leuk maakt, is dat het herkenbaar is. "Er is op elke school wel een meester of juf die wat anders dan anders is. De kinderen vinden dat mooi, al gaat het in deze serie wel erg ver. Ik werk in het speciaal onderwijs. Dan heb je met andere kinderen te maken, dus het is helemaal niet erg als de docenten wat buiten de lijntjes komen. Dat zijn de meest creatieve mensen en sluiten heel goed aan op de leerlingen", zo besluit De Vries zijn 'recensie'.

Meester Jeroen over De Luizenmoeder

(advertinsje)