Michel Vlap: "Gewoon klote dat we die wedstrijd niet winnen"

09 feb 2019 - 22:29

"We krijgen zo'n rotgoal tegen en ook nog voor rust. Ik denk dat die ons uiteindelijk heeft genekt." Dat zei middenvelder Michel Vlap zaterdagavond, na de wedstrijd tegen PEC Zwolle. Sportclub Heerenveen hield uiteindelijk een punt over aan het duel in eigen stadion tegen PEC Zwolle: 1-1. Vlap maakte in het begin van de wedstrijd zijn tiende doelpunt van het seizoen voor de Feansters, maar vlak voor rust kon PEC Zwolle op gelijke hoogte komen.

"Het is gewoon klote dat we die wedstrijd niet winnen", volgens Vlap. "In de tweede helft hadden we beiden zoiets van: niet veel weggeven en ook niet te veel naar voren. Wat voor mijn gevoel wel positief was, is dat we aan het voetballen zijn."

"Punten gaan wel komen"

Dat kwam er in de voorgaande wedstrijden gewoon niet uit. "We moeten wel realistisch zijn. We hebben vier clubs gehad die boven ons staan in de voorgaande wedstrijd. De punten gaan absoluut wel komen".

Aanvoerder Stijn Schaars vond dat de 1-1 wel een weerspiegeling was van de wedstrijd. "Ik denk dat een gelijkspel wel terecht is", zei Schaars. "Zwolle voetbalde net wat makkelijker. We hadden echter ook graag gewonnen, maar Zwolle had veel vertrouwen vanavond."

Over de komende periode is Schaars positief: "Hierna komt nog een serie van twaalf wedstrijden, met allemaal ploegen die naast ons staan. We moeten meer kansen gaan afdwingen. Dit moet in de andere wedstrijden punten gaan opleveren".

(advertinsje)