LDODK wint spannende wedstrijd van DeetosSnel in Dordrecht

De korfballers van LDODK hebben zaterdag met 23-27 gewonnen van DeetosSnel. In Dordrecht had hekkensluiter DeetosSnel niet veel in te brengen in de eerste helft, maar de ploeg kwam sterk terug in de wedstrijd in de tweede helft.
De ploeg uit Gorredijk en Terwispel kwam al snel op een 3-0 voorsprong. DeetosSnel scoorde daarna drie keer, maar het verschil was al snel weer vijf punten en halverwege de wedstrijd stond LDODK op een comfortabele voorsprong van 10-17.

Niet goed uit de kleedkamers

Toch werd het nog erg spannend. De Dordrechtenaren kwamen goed uit de kleedkamers en helemaal terug in de wedstrijd: 20-20. Door Marjolijn Kroon en Erwin Zwart pakte LDODK daarna de draad weer op en maakten een gaatje van drie punten.
In de laatste minuten liep de score nog iets meer op en werd het uiteindelijk 23-27. De beide internationals aan de kant van LDODK, Marjolijn Kroon en Erwin Zwart, waren belangrijk voor hun team met respectievelijk 6 en 7 goals.

Derde plaats

Door de overwinning blijft LDODK op de derde plaats staan in de competitie.

Hoofdklasse B

In de hoofdklasse B kwamen de korfballers van SCO en Mid-Fryslân in actie. SCO verloor thuis met 20-25 van Dalto. In Arnhem ging ook Mid-Fryslân onderuit. Tegen Oost-Arnhem werd het 29-23 in het voordeel van de thuisploeg.