SC Heerenveen speelt gelijk in aantrekkelijk duel tegen PEC Zwolle

09 feb 2019 - 20:26

Sportclub Heerenveen heeft zaterdagavond in het eigen Abe Lenstra stadion een punt gepakt tegen PEC Zwolle. In Heerenveen eindigde het duel tussen de twee ploegen in 1-1. Doelpunten kwamen van Michel Vlap en Thomas Lam, en werden in de eerste helft gemaakt.

Foto: Orange Pictures

In de aantrekkelijke beginfase van het duel kwamen de bezoekers van PEC Zwolle na een kwartier bijna op voorsprong. Een schot van Van Duinen kon echter door keeper Hahn worden tegengehouden.

Gelijk bij rust

Na ruim een half uur spelen kwam Heerenveen op 1-0. Michel Vlap tikte de rebound in het doel van de bezoekers. In de allerlaatste minuut kwam PEC Zwolle op gelijke hoogte door Thomas Lam.

In de tweede helft werd PEC enkele keren gevaarlijk via Van Duinen. De actieve aanvaller van de Zwollenaren moest echter vanwege een blessure gewisseld worden.

Foto: Orange Pictures

Toch bleef PEC Zwolle de aanval zoeken. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd moest keeper Hahn zich nog in actie komen om een schot uit het goal te houden. Ondanks een goede slotfase van Heerenveen werd er niet meer gescoord in het Abe Lenstra Stadion.

SC Heerenveen- PEC Zwolle 1-1 (1-1) 29. Vlap 1-0, 45. Lam 1-1.

Opstelling Heerenveen: Hahn, Hornkamp, Høegh, Pierie, Woudenberg, Schaars, Rienstra, Vlap, Van Bergen, Lammers (83. Van Amersfoort), Mihajlovic (60. Johnsen).

(advertinsje)