Amateurvoetbal: ONS Sneek wint, punt voor Harkemase Boys

Van de Friese amateurvoetbalploegen op het hoogste niveau heeft ONS Sneek zaterdag als enige drie punten pakt. De Sneker voetballers wonnen in eigen huis met 4-1 van VV Eemdijk. Divisiegenoot Harkemase Boys pakte een punt tegen VVOG in Harderwijk. In de hoofdklasse ging VV Buitenpost met 2-0 de boot in tegen AZSV Aalten.
© Orange Pictures
ONS kwam in de 24ste minuut op voorsprong door Michael Lanting, die een strafschop verzilverde. In de tweede helft kopte Yumé Ramos het tweede Sneker doelpunt binnen. Curty Gonzales en wederom Ramos zorgden daarna voor de 4-0. In de slotfase maakte David van de Groep de eretreffer voor VV Eemdijk.
Volgende week zaterdag treft ONS Sneek in de 'Friese derby' Harkemase Boys. De Harkieten speelden in Harderwijk tegen VVOG doelpuntloos gelijk.

Buitenpost weer onderuit

Voor VV Buitenpost was er zaterdag weer een nederlaag. Yordi Orriëns en Niek te Veluwe zorgden voor de 2-0 overwinning van AZSV Aalten.