Hake is teleurgesteld, maar "Ik zag een ander Cambuur dan afgelopen maandag"

09 feb 2019 - 00:06

Cambuur heeft vrijdagavond 1-1 gelijkgespeeld tegen laagvlieger NEC. In het eigen stadion kregen de Leeuwarders wel kansen, maar wisten zij die niet te verzilveren. Cambuur wou na de afgang tegen Jong AZ van maandag revanche halen tegen NEC. Maar het lijkt erop dat dat niet geslaagd is.

Cambuur dielt de punten mei leechfleaner NEC

"Het liefst hadden we gewonnen. Het allerbelangrijkste is dat we met een andere mentaliteit in het veld stonden. Daarin heb ik een ander Cambuur gezien dan afgelopen maandag" vertelt trainer René Hake.

Trainer René Hake

In de eerste helft zat de ploeg goed in de wedstrijd. "We hadden wel een grotere afstand kunnen nemen dan 1-0. De scheidsrechter heeft een grote fout gemaakt. Matthew Steenvoorden werd omgebeukt. Als je dat niet ziet, dat vind ik wel een grote fout. Dat had ons een goal extra kunnen opleveren."

Cambuur-verdediger Matthew Steenvoorden

Matthew Steenvoorden was met opnieuw een goal belangrijk voor Cambuur. "Vorig jaar heb ik zes keer gescoord, elke corner die je krijgt probeer je de goede looplijn te pakken. Dat is wel een wapen".

Steenvoorden had daarnaast recht op een penalty toen hij in het strafschopgebied een duw kreeg van Joey van den Berg: "Dat heb ik al tegen de scheidsrechter gezegd, dit had hij moeten zien."

Mart Dijkstra

NEC-speler Mart Dijkstra nam het op tegen zijn oude thuisploeg. "Het is altijd een warm gevoel om hier terug te zijn. Ik heb er mooie herinneringen aan. Ik heb geprobeerd dat vandaag opzij te zetten voor drie punten, maar dat is niet gelukt. Nu blijft de lieve vrede wel bewaard", vertelt hij.

"We begonnen goed. We kregen niet echt kansen, maar we hadden het wel onder controle. Toen we 1-0 achter stonden, hadden we het wel moeilijk met hun standaardsituaties."

"Wij waren de bovenliggende partij"

Cambuur zakte in de tweede helft weg en NEC leek meer kansen te krijgen. "Er kwam meer ruimte om te voetballen. Het lukte ons om de voorin de bal vast te houden, af te leggen en te kaatsen. Als we daar nog iets zuiverder in kunnen zijn, creëren we echt kansen. Maar wij waren in de tweede helft wel de bovenliggende partij."

Kevin Jansen

Kevin Jansen vond het jammer dat Cambuur opnieuw niet wist te winnen: "Ik denk dat je genoeg gecreëerd hebt, het is zonde dat je niet de 2-0 maakt. Vlak na rust valt de 1-1 en is het weer helemaal open."

Jansen zag niet wat er gebeurde bij de 1-1. "De bal bleef hangen, ik wilde hem blokken maar Kivda raakte de bal heel slecht. Nigel (Robertha, red.) wou hem wegschieten, dus ik draaide me om voordat hij me tegen m'n kanis aan schoot."

Trefwoorden: 
Cambuur voetbal NEC
(Advertentie)
(Advertentie)