Vrouwen Heerenveen winnen in extremis van Excelsior

De vrouwen van Heerenveen hebben op sportpark Skoatterwâld met 1-0 gewonnen van Excelsior Barendrecht. Pas in de 90e minuut kwamen de Friezinnen tot scoren.
© ProNews
Heerenveen en Excelsior kregen beide weinig kansen. De thuisploeg dacht in de 30e minuut op voorsprong te komen door een goal van Fenna Kalma, maar de scheidsrechter keurde deze af omdat zij buitenspel stond.
Door de harde wind hadden beide ploegen het lastig, omdat de bal vaak vreemde bewegingen maakte. Daarnaast was het veld erg glad door de regen. Mede daardoor werd pas in de 90e minuut gescoord, toen Fenna Kalma van afstand een vrije trap binnenschoot.
Heerenveen 1-0 Excelsior Barendrecht (0-0) 90. Fenna Kalma 1-0.
Opstelling Heerenveen: Van der Werf, Ypema, Schouwstra, Sabajo, Kalma, Bross, Waterham (46. Douma), Strik (84. van den Heuvel), Philippo, Casparij, Admiraal (70. Van Velzen).