Cambuur aast op sportieve wraak in de wedstrijd tegen NEC

07 feb 2019 - 18:28

Cambuur wil sportieve wraak na de wanprestatie afgelopen maandag in de wedstrijd tegen Jong AZ. De Leeuwarders speelden die wedstrijd voornamelijk in de eerste helft tamelijk slecht en zij verloren met 201. De klap kwam hard aan, zo zegt trainer René Hake. "De verwerking van dat verlies kostte bij mij meer dan een dag. Maar dan bespreek je de wedstrijd en moet je toch weer verder."

Cambuur azet op sportive wraak yn de wedstriid tsjin NEC

Hake was maandagavond verbijsterd over het spel van zij ploeg in de eerste helft. "Ik vond het vreemd dat wij zo'n eerste helft speelden. Het was ongrijpbaar. De basisdingen gingen verkeerd: de veldbezetting, het doordekken. En dan is er niet tegen te voetballen,"

Ook de spelersgroep was gefrustreerd over de slechte prestatie, zo zegt Hake en hij rekende op sportieve wraak. "Ja, ik mag wel hopen dat wij voor eigen publiek een betere prestatie neerzetten."

Opstelling

Over de opstelling kon de Cambuur-trainer nog niet heel concreet zijn. Op de vraag of er in de opstelling na de vertoning van maandag ook veranderingen worden doorgevoerd, zei hij: "Ja, en dat geldt zowel gedwongen als ongedwongen." Bij dat laatste doelt Hake op een aantal spelers dat niet helemaal fit is. Vrijdag zal worden bekeken of zij kunnen spelen.

Issa Kalon kan dat niet: hij is nog geblesseerd. Nigel Robertha is nog een twijfelgeval. In de categorie 'ongedwongen' lijkt Nino van den Beemt te vallen. De middenvelder werd in de wedstrijd tegen Jong AZ al gewisseld. Zijn vervanger maandag, Daan Boerlage, lijkt vrijdag ook een basisplekje te krijgen.

Cambuur azet op sportive wraak

NEC is ook een club met de nodige strubbelingen. De Nijmegenaren staan op een teleurstellende 15e plek, drie punten achter Cambuur. Hake: "NEC is behoorlijk afgegleden. Dit is niet wat NEC wil. Er zijn in de selectie ook de nodige veranderingen aangebracht. Maar wij willen NEC onder ons houden. En dan moeten we het wel beter doen dan maandag."

Trefwoorden: 
SC Cambuur Leeuwarden NEC
(Advertentie)
(Advertentie)