Afsluitdijk vijf nachten in februari dicht vanwege testen

07 feb 2019 - 14:49

Rijkswaterstaat gaat in de avonden en nachten van 18 tot 20 februari en op 25 en 26 februari verschillende testen uitvoeren, om te kijken of de bruggen in de Afsluitdijk goed functioneren. Het weg- en scheepvaartverkeer zal in die nachten van 22:00 tot 5:00 uur voor een deel gestremd zijn.

Foto: Camjo Media

Er zijn omleidingsroutes voor het autoverkeer in beide richtingen. Volgens Rijkswaterstaat moet het autoverkeer rekening houden met een extra reistijd van 60 minuten.

Niet betrouwbaar

Vorige week werd duidelijk dat de bediening van de bruggen en sluizen niet betrouwbaar is. Daarom heeft Rijkswaterstaat de afgelopen weken onder andere extra camera's geplaatst. Om zo de veiligheid te garanderen.

Om te zien wat er verder nodig is voor een structurele oplossing, moet Rijkswaterstaat testen doen. "We gaan het systeem een beetje oprekken door te testen wat we op het beeldscherm zien en wat er buiten gebeurt. Het is nog niet duidelijk wat het probleem is", zegt Erik Diepstraten van Rijkswaterstaat.

"Waar we wel tegenaan lopen, is dat bruggen steeds vaker op afstand worden bediend. Onze bedieners zien op camera vaak iets anders dan wat het systeem aangeeft. We willen testen waar dat aan ligt."

Twee jaar

Eerder werd gezegd dat de storing nog wel twee jaar zou kunnen duren. "We moeten eerst weten hoe groot het probleem is. We hebben de komende vijf avonden nodig om te analyseren wat er nu werkelijk gebeurt."

Erik Diepstraten van Rijkswaterstaat aan het woord

Het schema voor het testen van de bruggen:

Lorentzbruggen:

  • Maandag 18 februari van 22:00 tot 5:00 uur
  • Dinsdag 19 februari van 22:00 tot 5:00 uur
  • Woensdag 20 februari van 22:00 tot 5:00 uur

Stevinbruggen:

  • Maandag 25 februari van 22:00 tot 5:00 uur
  • Dinsdag 26 februari van 22:00 tot 5:00 uur
Trefwoorden: 
Afsluitdijk Rijkswaterstaat
(advertinsje)
(advertinsje)