Rechter vindt verhaal van verdachte in zaak Heeg curieus

07 feb 2019 - 14:14

Het verhaal van de 53-jarige man uit Joure, die verdacht wordt van het doden van accountant Hans Boschma, is curieus. Dat zei de rechter donderdagochtend in de Leeuwarder rechtbank, waar de zaak dient. De 53-jarige verdachte vertelde zijn verhaal en gaf als reden voor het doden van de 56-jarige accountant uit Heeg dat het zou gaan om noodweer.

Rjochter - Foto: Shutterstock.com

Boschma zou de verdachte als eerste hebben aangevallen en geprobeerd om de man uit Joure te wurgen. De rechter zet daar zijn vraagtekens bij. Hoe kan het dat Boschma in blinde woede ontsteekt en zelfs probeert de verdachte te wurgen, terwijl iedereen de accountant omschrijft als een kalme man, die niet bekend staat om woede-uitbarstingen, vroeg de rechter zich hardop af.

Twijfels over de mail

Ook zijn er twijfels over de mail die Boschma net voor zijn dood verstuurde. In de mail staat het volgende: 'Er komt een nabetaling aan van de erfenis van je vader, omdat ik je niet correct heb behandeld. De helft daarvan moet naar meneer O. (verdachte, red.) omdat ik hem onheus heb behandeld'.

De rechter heeft zijn twijfels over wie de mail precies heeft gestuurd. Volgens de verdachte was het Boschma zelf. Volgens zaakkundigen kan op grond van het woordgebruik worden gesteld dat Boschma die mail naar verwachting niet gestuurd heeft, maar dat de verdachte er mogelijk achter zit.

Bekendmaking eis

Donderdagmiddag komt de officier van justitie aan het woord en wordt ook de eis bekend gemaakt.

Volg de rechtzaak via de liveblog

Verslaggever Auke Zeldenrust zit in de rechtzaal en doet live verslag van de gang van zaken. Volg hier de liveblog.

(advertinsje)