Museum Martena krijgt twee ton van de BankGiro Loterij

06 feb 2019 - 10:58

Museum Martena in Franeker krijgt twee ton van de BankGiro Loterij. Dat bedrag is woensdagmorgen overhandigd door Albert Verlinde. Het geld is bedoeld voor de herinrichting van het museum.

Foto: Omrop Fryslân, Bauke Deelstra

De medewerkers waren daar niet van op de hoogte. Ze dachten dat de mensen van de loterij zouden komen omdat ze nog vragen hadden over aan aanvraag die het museum had gedaan.

"O boy. Kijk nou toch! O wat fijn geweldig!" reageerde Manon Borst, directeur van Museum Martena toen Albert Verlinde met de cheque binnenkwam. "Ik weet echt niet wat me overkomt, het is ongelofelijk. Er was een afspraak gepland met iemand van de BankGiro Loterij, die zou nog wat vragen komen stellen. Ik durfde het niet te hopen, in mijn achterhoofd had ik wel hoop."

Droom die waar wordt

"We hadden de aanvraag gedaan met het idee we zien wel waar het schip strandt. Toen kwam dat mailtje dat ze langs wilden komen. Ik zou vandaag eigenlijk in Rome zijn, maar ik heb mijn reis afgezegd. Ik had zo'n buikpijn vanochtend, en dacht straks komt diegene moeilijke vragen stellen en stort ik daarna wel in. Maar dit is een droom die waar wordt."

Tranen in de ogen

"Je krijgt er tranen van in je ogen" zei Albert Verlinde. Hij vindt het een prachtig museum. "Ik ben er nog nooit geweest, maar wat ik heb gezien, ziet er prachtig uit."

Het geld wordt gebruikt voor de herinrichting. "We pakken alle vaste tentoonstellingen aan. Alles wordt over de kop gehaald, het wordt anders, mooi en nieuw. En met dit bedrag gaat het gewoon lukken!"

Manon Borst van Museum Martena

(advertinsje)
(advertinsje)