Straf Thorsby zit erop; hij mag weer meedoen met het eerste van Heerenveen

05 feb 2019 - 21:33

Middenvelder Morten Thorsby keert voor de rest van het seizoen weer terug in het eerste van SC Heerenveen. Dat meldt de club op de website. Thorsby was naar het tweede elftal teruggezet, omdat hij begin vorige maand zonder toestemming naar Italië reisde en daardoor twee keer niet op de training verscheen.

Foto: www.orange-pictures.nl

Technisch manager Gerry Hamstra: "Ik heb een goed gesprek met Morten gehad. Hij heeft zijn excuses aangeboden en wil nu, net als wij, het seizoen goed afsluiten bij SC Heerenveen. Na een maand meegetraind te hebben met Jong Heerenveen, is het nu weer tijd om bij de groep aan te sluiten. Iedereen kent Morten als een speler die veel voor de club gedaan heeft. Hij verdient een vertrek door de voordeur en een goed afscheid van de supporters. "

Thorsby wilde in Italie een transfer naar Sampdoria afdwingen, maar dat mislukte. Zijn contract bij Heerenveen loopt deze zomer af. De Noor zal daarom transfervrij het Abe Lenstrastadion uitlopen. Maar het bedrag dat de Italiaanse club uit Genua deze winter bood was volgens Hamstra "veel te laag".

(advertinsje)