Trainer René Hake verbijsterd na fiasco tegen Jong AZ: "Ik snap hier niets van"

04 feb 2019 - 23:31

Trainer René Hake wil niet veel zeggen na afloop van de wedstrijd tegen Jong AZ. "Ik denk dat elk woord teveel is," zegt hij. "Het was verbijsterend. Ik begrijp hier helemaal niets van."

Cambuur verloor in Wijdewormer met 2-1 van Jong AZ. Dat is de nummer laatst van de competitie. Al na vier minuten viel het eerste doelpunt, voor rust was het al 2-0.

"Het was sloom" zegt Hake. "Traag. Weinig loopacties. Dan krijg je veel breedteballen. En dat wordt genadeloos afgestraft."

"AZ is een ploeg die het spel heel klein en compact wil houden", zegt Hake. "Als je dan zo snel een goal tegen krijgt, dan help je jezelf zwaar in de problemen."

"We waren heel slap in de duels"

Aanvoerder Robbert Schilder was na afloop van de wedstrijd erg teleurgesteld. "Ik denk dat je dat wel kunt raden."

"Laten we eerlijk zijn, we moeten zo'n jonge ploeg gewoon aan kunnen", zegt Schilder. "Als dat niet lukt dan is dat gewoon teleurstellend."

"We kwamen er helemaal niet doorheen. We hadden weinig diepgang, we waren niet creatief en slap in de duels. Het is heel moeilijk om dat in het veld te veranderen. Je moet creatief zijn, ook lopen zonder bal, om ruimte te maken. Dat gebeurde niet."

Er waren een paar honderd toeschouwers in Wijdewormer. En de Cambuurfans waren niet gelukkig met de uitslag.

(advertinsje)