Omroep Max toont interesse in 'fenomeen' Piet Paulusma

04 feb 2019 - 23:35

De baas van Omroep Max wil weerman Piet Paulusma naar de landelijke publieke omroep halen. Omroepbaas Jan Slagter zal in de komende weken met Piet praten om te kijken of dat mogelijk is.

Foto: ANP

Piet werkt al 23 jaar bij SBS6, maar die zender wil niet met hem verder. Zijn contract loopt aan het einde van dit jaar af en word niet verlengd.

De zender wil de weerberichten op een andere manier verzorgen. Daar zijn twee weermensen van RTL aangetrokken, Dennis Wilt en Amara Onwuka.

"Piet is een fenomeen"

De baas van publieke omroep Max wil nu kijken of het mogelijk is Piet naar Max te halen. Daar zou hij op radio en televisie het weerbericht kunnen verzorgen.

"Piet is een fenomeen, iedereen kent hem en houdt van hem", zegt Slagter. "Ik denk dat hij erg goed op zijn plaats zou zijn bij Omroep Max."

Paulusma heeft laten weten dat hij zich neerlegt bij het besluit van de leiding van SBS, maar hij vind het wel jammer. "Ik had de 25 jaar graag volgemaakt."

Dat Piet aan het einde van dit jaar stopt bij SBS heeft geen gevolgen voor zijn positie bij Omrop Fryslân. Piet blijft hier de vaste weerman op radio en televisie.

(advertinsje)
(advertinsje)