Zoektocht naar drenkeling in ijskoud water in Wolvega

03 feb 2019 - 12:28

De brandweer heeft in Wolvega gezocht naar een drenkeling. Het was niet duidelijk of er ook echt iemand in het water lag, maar voorbijgangers sloegen alarm toen ze een fiets aan de kant van de sloot aantroffen.

Foto: ProNews

De sloot waar de fiets naast lag, was bedekt met een dunne laag ijs. Vlakbij de plek waar de fiets gevonden was, zou een wak bij het ijs zijn gespot . De mensen van de brandweer zijn het water in geweest, omdat de kans aanwezig was dat er iemand door het ijs was gezakt.

Al snel werd duidelijk dat het slachtoffer al uit het water was. Het ging om een jongen, die inderdaad in het water geraakt was, maar op eigen kracht het water weer kon uitkomen. De jongen stond thuis onder de douche.

Hij maakt het goed, zegt de woordvoerder van de brandweer. De brandweer adviseert mensen om niet op het ijs te komen. "Het ijs houdt het nog lang niet"

Voor de mensen die wel in het water raken, is het volgens de brandweer verstandig om - als het kan - een briefje achter te laten, zodat er geen alarm wordt geslagen. Ook kunnen ze de meldkamer bellen, zodat er niet voor niets wordt gezocht.

Trefwoorden: 
brandwacht
(advertinsje)