LDODK behaalt mooie overwinning op DVO

02 feb 2019 - 22:40

LDODK heeft zaterdagavond in eigen huis knap gewonnen van de korfballers van DVO. Het werd 29-26 in Gorredijk. De wedstrijd werd beter geopend door de tegenstander. LDODK gaf echter enkele minuten later al van repliek. Marjolijn Kroon scoorde het eerste doelpunt voor de Friese korfballers.

Foto: Jurjen Smid LDODK

Daarna probeerde de ploeg van trainer Henk Jan Mulder met succes nog enkele keren de bal in de korf te krijgen. Tot 3-3 ging het aardig gelijkop, maar daarna schoot LDODK vooruit. Na een kwartier stond het al 11-4 door onder andere een goal van Tim Flokstra. Daarna zakte het schotpercentage naar een laag nivo, en kwam de ploeg uit Gelderland met 12-11 bijna weer op gelijke hoogte. Bij rust stond het 14-12.

Zwart topscoorder

In de tweede helft maakte de tegenstander nog een paar mooie goals, maar de Bennekommers wisten het gaatje na 15-14 nooit meer kleiner dan twee te krijgen. De Friezen bleven de sterkste. Topscoorder van de avond was international Erwin Zwart met 11 goals. Zwart voert ook de topscoorderslijst van de Korfbal League aan. Datzelfde doet de andere international van LDODK Marjolijn Kroon bij de dames, zij was tegen DVO goed voor vijf treffers.

LDODK staat nu op de derde plek in de Korfbal League.

Trefwoorden: 
korfbal LDODK DVO
(advertinsje)
(advertinsje)