IJshockeyhal Thialf na twee maanden weer open

02 feb 2019 - 16:12

Voor het eerst sinds 6 december is de ijshockeyhal in Heerenveen weer veilig verklaard. De dakconstructie is met staalbalken en strips verstevigd en zou het weer tien uur moeten kunnen uithouden. Toch is dat niet de bedoeling. Vrijdag zagen diverse partijen vooruit naar de toekomst: een nieuwe ijshockeyhal met een extra ijsbaan voor jeugdtrainingen, liefst zo snel mogelijk.

Om in de toekomst het ijshockey, maar ook anders ijssporten zoals curling en kunstrijden een podium te bieden, zal er meer ijs moeten komen. Ook bij een verbouwing of nieuwbouw is de ijsvloer van nu overbezet. De grote wens is dan ook om naast de bestaande ijsbaan een extra trainingsbaan aan te leggen. Zo is er meer ruimte voor talenten en jongeren om hun sport te beoefenen en te ontwikkelen.

Flyers-speler Lars den Edel is blij dat Thialf weer open is, maar zal voorlopig niet in actie komen. In het laatste duel tegen Geleen brak hij zijn sleutelbeen. Den Edel is inmiddels geopereerd, maar moet waarschijnlijk nog vijf of zes weken herstellen. Hij kijkt daarna uit weer in de eigen Thialfhal te spelen. Ook hoopt hij dat de gemeente Heerenveen, de Flyers en Thialf snel met een plan voor een nieuwe accommodatie komen.

(advertinsje)