Komende maanden duidelijkheid over toekomst Caparis

01 feb 2019 - 19:00

De acht Friese gemeenten die eigenaar zijn van Caparis moeten begin maart aangeven of ze eigenaar van de werkvoorzieningsdienst willen blijven of niet. Ook moet er dan een keuze worden gemaakt voor een bestuursvorm.

Caparis - Foto: Omrop Fryslân, Joris Kalma

Op korte termijn zullen er gesprekken plaatsvinden tussen de verschillende gemeenten en Caparis, over de invulling van de dienstverlening. Op hetzelfde moment werkt Caparis aan een meerjarenplan.

Eind april moet er dan een besluit worden genomen over welke bestuursvorm en met welke eigenaren Caparis definitief verder gaat. En eind juni moet er een besluit liggen voor de bedrijfsstructuur en het totaalplan voor Caparis van 2020 tot 2024.

Na de zomer kunnen de verschillende gemeenteraden dan hun mening geven over al deze besluiten.

Omrop Fryslân heeft de afgelopen maanden een documentaire gemaakt over Caparis. De werknemers van de werkvoorzieningsinstantie leven al een paar jaar in onzekere tijden. Blijven de gemeenten met het bedrijf samenwerken of zullen ze het werk voortaan op een andere manier invullen? Fryslân DOK volgt het bedrijf en haar medewerkers in deze onzekere tijd.

De documentaire is volgende week, in het weekend van 9 en 10 februari, zondags vanaf 17.00 uur ieder uur op Omrop Fryslân te bekijken. Fryslân DOK is ook te zien op zaterdag om 15.30 uur en zondag om 13.00 uur op NPO2.

Trefwoorden: 
Caparis
(advertinsje)