Sam Hendriks blij met Cambuur: "Club gaf me het beste gevoel"

01 feb 2019 - 16:21

De nieuwe spits van SC Cambuur, Sam Hendriks, stond vrijdagochtend voor het eerst op het trainingsveld in Leeuwarden. Donderdagavond werd bekend dat Cambuur hem huurt van OH Leuven. "Ik ben blij dat ik hier ben", zegt Hendriks.

Het duurde tot 20.00 uur donderdagavond, voordat de tijdelijke overstap van Hendriks definitief werd gemaakt. Dat heeft te maken met dat de spits eerst niet weg mocht van zijn Belgische club. "Aan het begin van de transferperiode mocht ik niet verhuurd worden. In de laatste week was het zo uitzichtloos, dat ik verhuurd mocht worden. Gelukkig is het nog rond gekomen", vertelt Hendriks na zijn eerste training. "Ik ben blij dat ik hier ben. Het is lekker om weer in Nederland op het veld te staan."

Cambuur was niet de enige club die belangstelling had voor Hendriks. Ook Almere City heeft om tafel gezeten met de Doetinchemmer. Toch viel zijn keus op de Leeuwarders. "Cambuur gaf me vanaf het begin het beste gevoel. Dat heeft me hier gebracht. Ik vind het mooi om voor dit publiek te spelen. En Cambuur is een voetballende ploeg, dat ligt me ook. We gaan voor de play-offs!"

Foto: Dijksfotografie

OH Leuven

In de zomer van 2018 maakte Hendriks de overstap van Go Ahead Eagles naar OH Leuven in België. Het leek een mooie transfer en in het begin kon hij ook rekenen op veel minuten, maar na verloop van tijd veranderde dat. "De resultaten werden wat minder en de trainer wijzigde de ploeg op zes, zeven posities. We speelden meer de lange bal en ik ben niet het type dat 1.95 meter is en alle kopduels wint. Ik ben uit de basis verdwenen, dan kom je in een negatieve spiraal terecht en daarna belandde ik zelfs op de tribune."

Hake is blij

Cambuur zocht een spits die er direct staat en de ploeg van goals kan voorzien. Volgens trainer René Hake is Hendriks zo'n type: "Hij is een spits die goed goals kan maken, ja. Bovendien is het een speler die in het positiespel een goede rol kan spelen. Het is een intelligente speler." Mogelijk dat Hake zijn nieuwe spits maandag in de wedstrijd tegen Jong AZ al minuten laat maken. Want Hendriks is niet gehaald om de reservebank warm te houden, vertelt Hake. "Je haalt hem niet voor niets, dus uiteindelijk moet hij gaan spelen. Dat hoeft niet ten koste te gaan van andere spelers. We moeten kijken wat het meeste rendement oplevert, want daar gaat het uiteindelijk om."

(advertinsje)