'Mijn Tafel' in Sneek moet verhuizen of sluiten

01 feb 2019 - 13:23

De winkel 'Mijn Tafel' in Sneek moet verhuizen of sluiten, omdat het gebouw waar de winkel nu in zit geen detailhandelsbestemming heeft. Volgens eigenaresse Marlies van Steen is dit mogelijk de doodsteek voor haar winkel.

Van Steen hoopt dat ze nog een tijdje in haar winkel mag blijven, in elk geval tot de zomer. De gemeenteraad van Súdwest-Fryslân nam onlangs het besluit dat ze naar het centrum moet verhuizen, omdat op het gebouw geen detailhandelsbestemming ligt. Volgens Van Steen is de huur in het centrum voor haar concept te hoog en vaak is de ruimte te klein.

Het gebouw aan de Oppenhuizerweg, waar ze nu zit, was eerder een showroom voor motoren en scooters en kost ongeveer de helft minder ten opzichte van een winkelpand in het centrum. Van Steen wist niet dat er op haar winkel geen detailhandelsbestemming lag en begrijpt dat ze haar hier beter over had moeten laten informeren. Maar ze snapt niet dat ze zo snel al moet verhuizen.

Aanstaande donderdag is er nog een gesprek met de gemeente. Van Steen hoopt dat er een compromis uit zal rollen.

Foto: Omrop Fryslân, Gerrit de Boer

Mijn Tafel is een concept dat is overgewaaid uit Finland en lijkt op de kringloopwinkels. Mensen kunnen in de winkel een tafel huren om daar hun eigen spullen te verkopen. De opbrengst voor de winkel ligt niet in de verkoop van de artikelen, maar in de opbrengst van de verhuurde tafels.

(advertinsje)