Geen degradatiestress bij SC Heerenveen

01 feb 2019 - 13:16

De selectie van SC Heerenveen reist zaterdag af naar Arnhem. Daar speelt de ploeg tegen Vitesse, de nummer vijf van de eredivisie. Heerenveen staat nog maar drie punten boven de degradatiestreep.

Toch heeft Michel Vlap geen last van degradatiestress. "Ik begrijp dat jullie dat denken, maar bij ons zijn er geen zorgen", zegt Vlap. "We hebben een moeilijk programma, maar we zijn in Arnhem zeker niet kansloos."

Linksbuiten

Heerenveen verloor vorige week kansloos met 0-2 van AZ. Heerenveen had in die wedstrijd geen enkele doelpoging tussen de palen. Omdat Arber Zeneli nu in Frankryk (Stade de Reims) voetbalt, speelde Vlap aan de linkerkant. Opvallend, omdat de Sneker dit seizoen met liefst 8 doelpunten indruk maakte als aanvallende middenvelder. "Natuurlijk vind ik mezelf een echte "nummer 10", maar je speelt altijd in dienst van het elftal, zo simpel is het", aldus Vlap.

Nieuwe spelers

Heerenveen heeft zich de afgelopen transfermarkt versterkt met Ajax-aanvaller Dennis Johnsen en de verdedigers Andreas Skovgaard en Ibrahim Dresevic. Jan Olde Riekerink liet doorschemeren dat de drie aanwinsten tegen Vitesse niet direct in de basis beginnen.

Vitesse haalt de punten vooral in thuiswedstrijden. Liefst 20 van de 29 punten werden behaald in het eigen Gelredome. Van de laatste vijf thuis wedstrijden werden er vier in winst omgezet. In de eerste seizoenshelft wist alleen Ajax te winnen in Arnhem.

De laatste keer dat Heerenveen de drie punten uit Arnhem meenam, was op 14 maart 2010. Door een doelpunt van Roy Beerens, tegenwoordig speler van Vitesse, eindigde de wedstrijd in een 0-1 overwinning.

(advertinsje)