Klaas Kielstra: "Er mag geen discussie zijn over veiligheid Afsluitdijk"

01 feb 2019 - 10:56

Ook gedeputeerde Klaas Kielstra was niet blij toen hij de brief van minister Cora van Nieuwenhuizen zag, over de problemen bij de Afsluitdijk.

Foto: Omrop Fryslân

"Het gaat over de veiligheid van mensen en de brug moet gewoon honderd procent veilig zijn", zegt Kielstra. "Toen ik de brief las, stelde ik vast dat de bruggen en sluizen niet veilig zijn. De klachten zijn ernstig. Alleen door menselijk handelen zijn er nog geen ongelukken gebeurd."

Kielstra zal vrijdag contact zoeken met de minister. "De brug geeft niet goed aan of hij dicht zit of niet. Daar moeten wij gewoon geen discussie over voeren: er moet een garantie zijn. Dat de bruggen onbetrouwbaar zijn, weten wij al. Maar dit is een categorie erger: het gaat over veiligheid. Dat is echt niet toegestaan."

Jacob Stelwagen in gesprek met gedeputeerde Klaas Kielstra

Er moet volgens Kielstra een duurzame oplossing voor de toekomst komen, het liefst met andere bruggen. "Wij zijn al een tijd aan het kijken of we de bruggen ook kunnen vervangen en dit is de aanleiding om er heel scherp te kijken naar een oplossing. Dat moet nu echt."

"Als je er langs rijdt, dan spookt altijd door je hoofd: doet de brug het wel? Dat moet niet. Je wilt bijvoorbeeld op tijd op Schiphol zijn om op het vliegtuig te stappen. De verbinding moet gewoon betrouwbaar zijn."

Trefwoorden: 
Klaas Kielstra Afsluitdijk
(Advertentie)
(Advertentie)