Gemeentepark bij gemeentehuis Waadhoeke in Franeker: wel of geen bomen kappen?

30 jan 2019 - 22:59

Wel of geen bomenkap? Dat blijft nog steeds de vraag bij de herinrichting van het gemeentepark dat naast de nieuwe raadszaal bij het gemeentehuis van Waadhoeke in Franeker moet komen.

Foto: Omrop Fryslân, Andries Bakker

Omwonenden komen er niet uit

De gemeente had een werkgroep met daarin betrokken omwonenden samengesteld, maar die komen er ook niet uit. Het lijkt erop dat de gemeenteraadsleden straks moeten kiezen uit twee opties. Een park met een bosrand waar wel of niet mag worden gekapt.

Petitie tegen kappen van bomen

Wethouder Jan Dijkstra vindt de besluitvorming echter heel democratisch. Hij had de werkgroep juist ingesteld, omdat een plan van de gemeente vorig jaar werd afgeschoten. In dat plan zouden de bomen langs de Dreeslaan gekapt worden en daar waren veel inwoners van Franeker het niet mee eens.

De wethouder trok het plan terug, nadat er een petitie met bijna 1200 handtekeningen waren ingeleverd. De verdeelde werkgroep van nu komt nog één keer samen. Dat zal zijn op 6 februari.

Daarna is het definitieve besluit, over hoe het park naast het gemeentehuis eruit moet komen te zien, aan de gemeenteraad.

(Advertentie)
(Advertentie)