VIDEO: Kunstenaar Éric van Hove in IepenUP

30 jan 2019 - 19:30

Glanzend hout, blinkend koper, geslepen parelmoer. Materialen van over de hele wereld komen samen in de ambachtelijk gereproduceerde motorblokken van Éric van Hove (Algerije, 1975).

Van de kleinste schroefjes tot de cilinderkop: elk onderdeel wordt met de hand nagemaakt door internationale ambachtslieden, onder leiding van Van Hove. Vanaf 2 februari laat de grote overzichtstentoonstelling Éric Van Hove: Fenduq in het Fries Museum zien wat mensenhanden kunnen maken. Tegelijk zet het werk van de kunstenaar aan tot nadenken over globale vraagstukken.

Foto: iepenUP

Het motorblok staat voor de kunstenaar symbool voor de industrialisatie, die in veel landen het einde betekende van het klassieke ambacht. Lopendebandwerk in plaats van handwerk. Met zijn imposante replica's zet Van Hove traditionele ambachten opnieuw op de kaart. Hij combineert de schoonheid van design met actuele thema's als de verdeling van welvaart en de verschillen tussen het westen en de rest van de wereld.

IepenUP Live wordt iedere woensdag tussen 20.00 en 21.30 uur live door Omrop Fryslân op internet uitgezonden vanuit Neushoorn in Leeuwarden.

Trefwoorden: 
IepenUP Eric van Hove live
(Advertentie)
(Advertentie)