Pieter Weening staat aan de start van het seizoen: "Ik wil minimaal één wedstrijd winnen"

30 jan 2019 - 19:17

Het wielerseizoen van Pieter Weening start aankomend weekend. Er is wel het een en ander veranderd voor de Harkyt. Zijn ploeg fuseerde met een Belgische ploeg en heet nu Team Roompot-Charles. De ploeg is in januari tien dagen op trainingskamp geweest in het Spaanse Calp.

In Spanje wordt de basis gelegd voor het nieuwe seizoen. De voortekenen lijken positief te zijn voor Weening: "Ik voel me goed. Voor deze tijd van het jaar is de conditie ook goed. Maar het begint pas net weer. Dus we bouwen rustig op en zien wel waar we op uitkomen."

Vorig jaar reed de wielrenner van Team Roompot-Charles goed in Oostenrijk en Kroatië. Ook dit jaar mikt Weening daar weer op. "Ik heb mij gespecialiseerd po de rittenkoersen over meerdere dagen. Ik hoop wel één of meer wedstrijden te winnen. Als ik een degelijk seizoen heb met een paar uitschieters, ben ik tevreden."

De eerste wedstrijd die Pieter Weening rijdt, is een rittenkoers in Mallorca. Waarschijnlijk staat Weening vrijdag en zaterdag aan de start. Daarna rijdt hij halverwege februari de Ronde van Oman. In Frankrijk staan daarna twee rittenkoersen van een dag op het programma en daarna staat alles in het kader van de Ronde van Catalonië. Weening laat de grote voorjaarsklassiekers ook niet schieten: hij hoopt de Amstel Gold Race en de Ronde van Vlaanderen te rijden.

Pieter Weening in Spanje - Foto: Omrop Fryslân

Het niveau van de ploeg is wel echt gestegen.

Pieter Weening over zijn fusieploeg Roompot-Charles

De fusie van de Roompot-ploeg met de Belgische ploeg heeft volgens Weening wel consequenties gehad. "Het beste van twee ploegen is overgebleven. Het niveau van de ploeg is wel echt gestegen. Uiteindelijk is het een goede match."

De ploeg is bovendien versterkt met onder andere Lars Boom en Maurits Lammertink, wielrenners die meerdere grote rondes hebben gereden.

Dat geldt ook voor Weening. Hij rijdt al meer dan tien jaar op het hoogste wielrenniveau. Aan stoppen denkt de 37-jarige Weening nog niet. "Als ik er geen zin meer in heb, dan is het snel afgelopen. Maar zolang het nog makkelijk en goed loopt op de fiets, blijft het plezier ook. Ik bekijk het per jaar. Eerst dit jaar en dan kijken we dan wel weer verder."

(advertinsje)