SC Cambuur geeft overwinning uit handen tegen tiental Go Ahead Eagles

28 jan 2019 - 22:43

SC Cambuur heeft maandagavond in eigen huis gelijkgespeeld tegen Go Ahead Eagles. In de laatste minuut van de wedstrijd gaven de Leeuwarders de overwinning uit handen (1-1).

Aan de wedstrijd ging een minuut stilte vooraf vanwege het overlijden van oud-Cambuurtrainer Jurrie Koolhof, Het duel met Go Ahead Eagles had eigenlijk vrijdag al gespeeld moeten worden, maar dat ging toen vanwege het winterweer niet door.

Cambuur begon goed. De openingstreffer hing al snel in de lucht. Na twintig minuten leek Cambuur op voorsprong te komen toen Tyrone Conraad een hard schot van Kevin Jansen achter doelman Hobie Verhulst wist te krijgen, maar dat feest ging niet door vanwege buitenspel.

Tien minuten later nam Cambuur alsnog de leiding. Een droge schuiver van Kevin van Kippersluis belandde vanaf twintig meter in de verre hoek (1-0). Verhulst was kansloos.

Tegen tien man

Cambuur had het duel onder controle. Dat had gemakkelijker moeten worden nadat Go Ahead Eagles een halfuur voor tijd met tien man verder moest. Oud-Cambuurspeler Gino Bosz kreeg zijn tweede gele kaart na een overtreding op Van Kippersluis.

Toch kon Cambuur van het numerieke overwicht niet profiteren. De voorsprong werd zelfs uit handen gegeven. In de laatste minuut kwam Go Ahead Eagles op gelijke hoogte door een doepunt van Roland Baas (1-1), waarna beide ploegen een punt aan de wedstrijd overhielden.

Het is inmiddels maanden geleden dat Cambuur in eigen stadion heeft gewonnen. De laatste keer dat dat gebeurde, was begin november, tegen Jong Ajax.

(advertinsje)
(advertinsje)