'Wedstriid fan de wike': derby in de 'kelderklasse'

28 jan 2019 - 20:05

Een derby maakt in de sportwereld altijd net wat meer los als een gewone wedstrijd. En als het dan ook nog eens een derby is in de 'kelderklasse', het laagste niveau van het amateurvoetbal, dan gaat het er helemaal heftig aan toe. De 'Wedstriid fan de wike' bij Omrop Fryslân is de wedstrijd in de vijfde klasse van het zondagvoetbal tussen Donkerbroek en Sport Vereent uit Oldeberkoop.

Tussen Donkerbroek en Oldeberkoop zit maar vijftien kilometer en dus mag je met recht spreken over een derby. Maar, dat is niet het enige. "Donkerbroek staat bovenaan en heeft al tien wedstrijden gewonnen", weet sportverslaggever Andor Faber. "Bij Sport Vereent ligt het net wat anders. Die staan onderaan met maar één puntje. Ze zullen dus willen stunten tegen de koploper. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een mooie derby!" Omrop Fryslân is er zondag dus bij. Een reportage is later te bekijken.

Foto: Omrop Fryslân

In de 'Wedstriid fan de wike' staat elke week op Omrop Fryslân radio, televisie en online een bijzondere sportwedstrijd centraal. Van korfbal tot amateurvoetbal en van betaald voetbal tot shorttrack: alles komt voorbij. Er wordt in de aanloop extra aandacht besteed aan de wedstrijd, die verkozen is tot 'Wedstriid fan de wike'. De uiteindelijke grande finale, de wedstrijd zelf, is online te volgen op Omropfryslan.nl en in de Omrop-app. Soms live en anders als samenvatting terug te zien.

(advertinsje)