Minister Wopke Hoekstra geeft les over geld op Harlinger basisschool

28 jan 2019 - 13:45

Hoe leer je kinderen om slim om te gaan met geld? Op basisschool IKC Het Baken in Harlingen krijgen ze daar op deze maandag les over. En niet zomaar van een meester of juf; speciaal voor deze les komt Wopke Hoekstra, minister van Financiën op bezoek in de klas. Hoekstra zal de leerlingen van groep 6 vertellen hoe het moet. Ook krijgen de kinderen uitleg over de miljoenennota. Want wat zit er nou eigenlijk in dat koffertje?

"Zo'n kans krijg je niet al te vaak", zegt Liesbeth Buursma, docente van groep 6 op basisschool IKC Het Baken in Harlingen. De Harlinger basisschool werd zelf gevraagd om mee te doen aan de gastles van de minister. De kinderen zijn inmiddels zenuwachtig. "We moesten wel even uitleggen wie de minister is en hoe hij eruit ziet, maar het begint nu te leven", lacht Liesbeth.

De verwachtingen zijn hooggespannen. "We zullen het hebben over de miljoenennota, maar ook over de vraag is geld echt of nep. En ook de waarde van geld is onderwerp. Je ziet dat steeds meer kinderen betalen met de pinpas, dan heb je niet het gevoel dat je geld kwijt bent, omdat je het niet zelf in handen hebt."

Minister Wopke Hoekstra geeft in alle provincies deze gastles op een basisschool.

Foto: Omrop Fryslân, Gerrit de Boer

Gerrit de Boer was bij basisschool IKC Het Baken in Harlingen

(advertinsje)