Wanneer dacht Olde Riekerink dat SC Heerenveen zou verliezen? "In de 91ste minuut"

25 jan 2019 - 06:50

SC Heerenveen speelde donderdag een kansloze bekerwedstrijd tegen Ajax. Maar op het laatst werd het toch nog even spannend. "Dit zijn van die hele rare wedstrijden."

In de pauze was het al 3-0. Een afstraffing dreigde. "We wilden het niet laten lopen, zeiden we in de rust tegen elkaar", zei verdediger Lucas Woudenberg. Of het kansloos was? "Dat zou je wel zeggen, zij zijn dominant en hebben de bal. Het is dan lastig eronderuit te komen. Je moet gedisciplineerd spelen, in de tweede helft hadden we het beter voor elkaar." Maar kwam dat ook niet door Ajax? "We moeten naar onszelf kijken. Of Ajax op de handrem speelt of niet, daar hebben wij geen grip op."

'Rare wedstrijden'

Trainer Jan Olde Riekerink had pas "in de 91ste minuut" het gevoel dat Ajax zou winnen. Heerenveen kwam door een goal van Pelle van Amersfoort terug tot 3-1 en zag Sam Lammers nog een penalty missen. "Dit zijn van die hele rare wedstrijden. Ajax heeft gewoon een goede ploeg en liet in de eerste helft zien dat ze beter waren."

"Het is wel zo dat de wedstrijd deels een kopie is van de vorige wedstrijd. We hadden toen door een penalty met 4-1 achter kunnen komen. Maar er lagen mogelijkheden om te counteren, al had Ajax zich nu beter ingesteld op onze snelheid."

(advertinsje)