OVERZICHT: De zaak-Van Seggeren

24 jan 2019 - 19:56

In juli 2017 wordt het lichaam van de 37-jarige Tjeerd van Seggeren aangetroffen in een stuk weide bij De Westereen. Daarna is er lange tijd onduidelijkheid over wat er precies is gebeurd. De politie probeert getuigen te vinden om meer te weten te komen over de zaak. In de ruim twee jaar die volgen, worden meerdere scenario's doorgenomen, en worden meerdere verdachten aangehouden, en sommigen ook weer vrijgelaten. Hoe het allemaal is verlopen, is te lezen in dit overzicht.

Foto: De Vries Media

Zondag 9 juli 2017

Een inwoner van De Westereen vindt 's ochtends om 10.30 uur het lijk van een man in de weide aan de rand van De Westereen. Later op de dag wordt bekend dat het stoffelijk overschot van de 37-jarige Tjeerd van Seggeren uit Kollumerzwaag is en dat hij is omgekomen door een misdrijf.

De avond daarvoor werd Van Seggeren voor het laatst gezien bij een muziekfeest in De Westereen.

Maandag 10 juli 2017

De politie start met een groot sporenonderzoek op de plek waar het lichaam van Van Seggeren werd gevonden. In de omgeving van de kruising van de straten Fogelsang en Bûterwei worden de bermen gemaaid, om zo bewijsmateriaal te kunnen vinden. Ook worden honden ingezet.

Later op de dag beëindigt de politie het forensisch onderzoek. Het gebied wordt weer vrijgegeven.

Vrijdag 14 juli 2017

Ondanks het eerdere bericht dat Van Seggeren door een misdrijf om het leven is gekomen, houdt een onderzoeksteam nu ook rekening met het scenario dat hij is aangereden. Dat baseren ze op het letsel dat Van Seggeren had.

Vrijdag 11 augustus 2017

Een maand na de dood van Van Seggeren heeft de politie ruim tachtig tips binnengekregen, maar het is nog steeds niet duidelijk wat er precies is gebeurd. Er werken twintig medewerkers van de politie aan de zaak.

Maandag 21 augustus 2017

De politie deelt in vier dorpen in noordoost-Fryslân huis aan huis folders uit. Daarin vraagt de politie om tips. Ook zoeken ze specifiek naar acht mensen, van wie de politie denkt dat ze meer weten over de laatste uren van Van Seggeren.

(Advertentie)
(Advertentie)