Opgeviste spullen uit containers worden niet verwerkt door de REC in Harlingen

24 jan 2019 - 12:58

De goederen uit de containers in de Wadden- en Noordzee zullen niet worden verwerkt door de afvaloven in REC in Harlingen. Volgens woordvoerder Jelmer Helmhout is hierover wel een eerste gesprek geweest met de bergingsmaatschappij BDS in Harlingen, maar heeft dit nog geen concrete resultaten opgeleverd.

De REC yn Harns - Foto: Omrop Fryslân, Ronald van der Pol

Directeur André Borsch van BDS, dat de goederen selecteert en aan de afvalverwerkers aanbiedt, zei donderdagochtend bij Omrop Fryslân dat de opdracht aan de REC voorbij gegaan is, omdat die eigenlijk helemaal geen interesse had.

Dat is volgens Helmhout niet waar. "Vanwege de onzekerheid van aanbod en hoeveelheden konden we op dat moment geen passende offerte leveren", sa seit Helmhout. "Maar wij zijn beschikbaar voor nieuwe onderhandelingen."

Nat afval

BDS wil niet ingaan op de uitspraken van Helmhout. Volgens woordvoerder Harm Dijkstra was de REC niet geïnteresseerd omdat het aangeboden afval nat is, en daardoor moeilijk te verwerken in Harlingen. "Het spul komt uit het water, en dus is het nat, en dat blijft zo."

Bovendien heeft de REC laten weten dat ze vanaf 25 februari vanwege revisie tien weken gesloten zijn. "En zo lang kunnen wij niet wachten", aldus Dijkstra.

BDS heeft nu een contract gesloten met een ander bedrijf in Harlingen, dat de goederen laat verwerken in Alkmaar, Weister en Delfzijl.

Trefwoorden: 
BDS REC containerramp
(advertinsje)