Olde Riekerink: "Wij zijn niet een ventiel dat je zomaar kunt dichten"

23 jan 2019 - 08:00

Sportclub Heerenveen speelt donderdag in de kwartfinale van de KNVB-beker met dezelfde ploeg als afgelopen zondag. Coach Jan Olde Riekerink ziet geen reden om te wisselen na de sensationele 4-4 in de competitie. De kwartfinale van de beker is donderdagavond vanaf 20.30 uur live te volgen op Omrop Fryslân radio.

Heerenveen behaalde zondag een knap resultaat in de Johan Cruijff Arena. Nadat ze met 3-1 de rust in gingen, kwam Heerenveen tot 4-4 terug. Ze slaagden er dus in om vier keer te scoren, maar ze kreeg evenveel tegengoals te verwerken.

Volgens Olde Riekerink blijft dat een aandachtspunt. "Dat is na acht dagen trainingskamp in de zon niet zomaar weg. Ik vind wel dat we daar beter in worden, maar in dat proces zitten we nog steeds. We merken steeds vaker dat we goed zijn in de omschakeling. Dat moeten we ook leren. Maar dat aantal tegengoals moet er wel uit. Het is echter niet zo dat we een team zijn, waarbij je een ventiel dicht maakt en het probleem opgelost is."

Sam Lammers is belangrijk

Sam Lammers is een belangrijke spil voor de ploeg. Hij scoorde tegen Ajax twee keer en was verantwoordelijk voor een assist. In de zestien tot nu toe gespeelde wedstrijden, scoorde hij acht keer. Op de vraag of Olde Riekerink hoopt dat Lammers blijft, antwoordt hij kort: "Ja, dat hoop ik wel."

Lammers weet echter nog niet hoe zijn toekomst eruitziet. De 21-jarige spits is voor een jaar van PSV gehuurd. Die vraag komt nog te vroeg. Ik heb nu nog geen idee. Dat hangt van zoveel factoren af. Ik heb het hier wel goed naar mijn zin, dus daar ligt het in ieder geval niet aan."

Olde Riekerink kan Lammers daar ook nog niet over adviseren. "Stel dat Luuk de Jong blijft bij PSV. Tja, dan wordt het toch anders. Misschien is het beter om hier nog een jaar te blijven, maar dat kan ik nu nog moeilijk zeggen."

Doke Schmidt weer geblesseerd

Heerenveen kan met dezelfde basisspelers aantreden, maar kan deze wedstrijd geen beroep doen op Doke Schmidt. Hij heeft een spierblessure. Dave Bulthuis trainde wel even mee, maar verliet de training al snel. Schaars kan wel weer meedoen, al weet Olde Riekerink nog niet of Schaars de negentig minuten vol kan maken.

Verwachte opstelling: Hahn, Floranus, Hoegh, Pierie, Woudenberg, Schaars, Van Amersfoort, Vlap, Van Bergen, Lammers en Zeneli.

Foto: Omrop Fryslân

Ajax - SC Heerenveen is de 'Wedstriid fan de Wike' bij Omrop Fryslân.

In de 'Wedstriid fan de Wike' staat elke week een bijzondere sportwedstrijd centraal op Omrop Fryslân radio, televisie en online. Van korfbal tot amateurvoetbal en van betaald voetbal tot shorttrack: alles komt voorbij. Er wordt in de aanloop extra aandacht aan de tot 'Wedstriid fan de Wike' verkozen wedstrijd gegeven. De uiteindelijke grande finale, de wedstrijd zelf, is online te volgen op omropfryslan.nl en in de Omrop-app. Soms live en anders terug te kijken als samenvatting.

(advertinsje)