Waarschuwing voor gladheid, maar Friese wegen tot nog toe goed begaanbaar

23 jan 2019 - 07:42

Vanwege de sneeuw en vorst moet het verkeer in Fryslân woensdag rekening houden met gladheid op de wegen, waarschuwt weerman Piet Paulusma. Tot nu toe valt de situatie in onze provincie echter mee. Volgens Rijkswaterstaat zijn de wegen goed begaanbaar.

Struiwein op It Hearrenfean - Foto: CAMJO media

Woordvoerder Anne van der Meer van Rijkswaterstaat

"Ik heb net contact gehad met onze collega's die de hele nacht in touw zijn geweest", zegt woordvoerder Anne van der Meer van Rijkswaterstaat. "De wegen waar wij over gaan in Fryslân, boven de A7, de A31 en de A32, zijn prima berijdbaar. Daar is op dit moment niets aan de hand."

In de nacht van dinsdag op woensdag heeft Rijkswaterstaat in totaal 45 sneeuwschuivers en 19 strooiauto's ingezet. Er is zo'n 600 ton strooizout over de Friese wegen uitgereden, meldt Van der Meer.

"Plaatselijk glad"

Volgens Piet Paulusma geldt zijn waarschuwing voor gladheid niet alleen voor de grote wegen, maar ook voor de straten en fiets- en voetgangerspaden. "Al het verkeer moet er rekening mee houden, niet alleen op de wegen. We moeten ook kijken naar de paden, de fietsers, de mensen die lopen, houd er rekening mee dat het plaatselijk nog steeds glad kan zijn."

Piet Paulusma over het weer en de gladheid

(advertinsje)
(advertinsje)