Diverse ijsbanen zijn vernield: "Zonde en zinloos"

21 jan 2019 - 12:07

De ijsbanen in Surhuisterveen, Terhorne en Noordwolde zijn afgelopen dagen door onbekenden vernield.

Surhústerfean - Foto: IJsclub Foarút Surhuisterveen

Surhuisterveen

Toen de ijsmeesters van ijsclub Foarút in Surhuisterveen maandagochtend de dikte van het ijs wilde meten, zagen ze dat het ijs aan het begin van de baan was vernield. Het bestuur roept getuigen op om de vernielers op hun gedrag aan te spreken. "We kunnen als vrijwilligers niet 24 uur per dag standby zijn", schrijft het bestuur. Vorig jaar ging het ook al mis in Surhuisterveen: toen moesten de schaatsers om een groot wak rijden dat door vernielingen was ontstaan.

Foto: IJsclub De Broederschap

Terhorne

Bij ijsclub De Broederschap in Terhorne ontdekten ze zaterdag dat kinderen het ijs hadden getest, terwijl dat nog niet dik genoeg was. Het bestuur doet een oproep aan ouders om hun kinderen er op te wijzen dat ze de ijsbaan pas op mogen, nadat de baan officieel geopend is.

Foto: IJsvereniging Broederschap Noordwolde

Noordwolde

IJsvereniging De Broederschap in Noordwolde kreeg zondag meldingen dat kinderen op het ijs liepen en de boel vernielden. Dat is vanwege de diepte van het water onder het ijs niet alleen gevaarlijk voor de vernielers, maar ze verpesten het ook voor anderen, schrijft het bestuur. Zonde en zinloos, noemt het bestuur de vernielingen. Ook hier is een oproep gedaan aan ouders om hun kinderen hier op aan te spreken.

(advertinsje)