Fleur van der Bij zoekt man die haar zusje doodreed

20 jan 2019 - 12:00

Tjalleberd, 22 oktober 1996: Onderweg naar school wordt Ylse van der Bij (12) aangereden door een auto. Een dag later overlijdt ze in het ziekenhuis in Heerenveen. Haar oudere zusje Fleur is dan 15 jaar. Al vrij snel na het ongeluk pakt ze haar puberleven weer op, alsof er niets aan de hand is.

Fleur op it plak fan it ûngelok - Foto: Omrop Fryslân

Dertien jaar later komt de klap. Tijdens haar reis langs de Nijl in Soedan wordt Fleur geconfronteerd met haar onverwerkte trauma. Ze schrijft er een boek over, haar eersteling: De Nijl in mij.

Onverwacht roept het werken aan het boek nieuwe vragen op: Wie was de man die mijn zusje doodreed? Hoe zou het nu met hem zijn? Het enige dat ze weet, is zijn naam en dat hij op een bepaald moment op wereldreis is gegaan.

Met die gegevens begint Fleur een zoektocht die haar via een politierapport en een lotgenotendag voor nabestaanden weer terugbrengt naar het polderweggetje bij Tjalleberd waar haar zusje aangereden werd, met dodelijke afloop.

Het boek Verkeersslachtoffer 22/10 ligt vanaf 22 januari in de winkels en is ook online verkrijgbaar. Het eerste boek van Fleur van der Bij is getiteld De Nijl in mij.

Trefwoorden: 
Tjalleberd Fleur van der Bij
(advertinsje)
(advertinsje)