Thomas Azier ontvangt het Cultuurfonds Pop Stipendium 2019

19 jan 2019 - 21:40

Muzikant Thomas Azier, die opgroeide in Nijeberkoop, heeft het Cultuurfonds Pop Stipendium 2019 gekregen. Met dit stipendium van 10.000 euro wil het Prins Bernhard Cultuurfonds ieder jaar een ambitieuze popartiest of popband bekronen en stimuleren om zich verder te ontwikkelen.

Foto: Niels Meijer

De 31-jarige Azier groeide op in Nijeberkoop en studeerde aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. Hij kreeg het stipendium uitgereikt op muziekfestival Eurosonic/Noorderslag in Groningen, uit handen van René Paas. Paas is commissaris van de Koning en voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen.

"Wij geloven in zijn droom"

De zanger versloeg de andere twee genomineerden Sevdaliza en Jett Rebel."Wij in zijn droom geloven om toe te werken naar een show van wereldformaat, met als uiteindelijk doel het Olympia in Parijs. Zijn plan is creatief en realistisch en we hopen dat de bijdrage van het Cultuurfonds hem net dat laatste financiële zetje kan geven richting die overweldigende show van Nederlandse bodem, mét het cachet van la belle France", was het juryoordeel.

(Advertentie)
(Advertentie)