Freedsmerk: "Brexit? Dat is kinderspel, gepiel om niks"

"Kinderspel, gepiel om niks", dat was een van de reacties op de Leeuwarder vrijdagmarkt over de paniek die zo langzamerhand ontstaat over de brexit. "Als er iets verandert en er gaat een deur dicht, gaat er ook altijd wel weer een raam open. Er zijn altijd weer kansen!"
© Omrop Fryslân, René Koster
Anderen vonden het vooral erg en vroegen zich ook af, of het wel echt een meerderheid van de Britten is die dit wil. "De voorstanders zijn thuis gebleven. Stom."
Een van de kooplieden zag het heel anders: "Ik vind het echt geweldig. Zij stemmen ergens voor en zet het dan ook door. In ons land komt er dan een sneaky inlegvelletje en blijft alles zoals het was."
Een vrouw met vrienden in Engeland is bang dat ze daar voortaan alleen nog met een visum heen kan en de bloemenman wijst op de onzekere toekomst van de grote export naar het Verenigd Koninkrijk.
Voorstanders van een nexit, waarbij ook Nederland uit de EU zou stappen, waren er amper meer. "Dat is dan misschien nog de winst fan dit debacle."
Maar wakker liggen de meesten trouwens niet van een brexit: "Het interesseert me geen mallemoer", zo verwoordde een van de klanten het.
Freedsmerk brexit